VanEck Güncelledi, Bitcoin Milyarderi Üstünlüğünü Kanıtladı!

MicroStrategy kurucusu Michael Saylor, hiçbir ana akım finansal varlığın Bitcoin ile karşılaştırılamayacağını gösterdi. Saylor, yaptığı bir paylaşımda BTC’nin diğer geleneksel yatırım seçeneklerine göre öne çıktığını vurguladı. Bu arada, varlık yönetim firması VanEck, spot Bitcoin ETF başvurusunu güncelledi.

Michael Saylor: Bitcoin, geleneksel varlıklara fark attı!

Bitcoin’in olağanüstü performansı, sağladığı kümülatif getiriler incelendiğinde ortaya çıkıyor. Saylor’ın paylaştığı yakın tarihli bir varlık sınıfı toplam getiri grafiğinde, Bitcoin 2011’den 2023’e kadar %1,120,785 gibi şaşırtıcı bir getiri sağladığı görülüyor. Bu da yıllık bazda %147,5’lik bir getiriye denk geliyor. Yani bu şaşırtıcı bir rakamdan başka bir şey değil. Bu rakamlar, ABD Nasdaq 100 veya ABD Large Caps gibi geleneksel varlık sınıflarıyla karşılaştırıldığında hayranlık uyandırıcı. Her ikisi de kendi başlarına sağlam performans göstermelerine rağmen BTC’nin getiri oranının önemli ölçüde gerisinde kalıyor. Verilere göre, ABD Nasdaq 100 2011’den bu yana %613 artış gösterirken, ABD Large Caps %315 artış kaydetti.

Bu verilerin en ilgi çekici yönlerinden biri BTC’nin yıllar boyunca sergilediği dayanıklılık. İyi belgelenmiş oynaklığına ve zaman zaman yaşanan piyasa düşüşlerine rağmen, Bitcoin sürekli olarak yukarı yönlü bir yörüngeyi korudu. Bu esneklik, kripto paranın piyasadaki çalkantıları atlatma ve uzun vadede değer kazanmaya devam etme kabiliyetine işaret ediyor.

MicroStrategy’nin BTC hazine rezervleri

Bu tartışmanın önemli bir bileşeni, Bitcoin’in bir varlık olarak çekiciliğine gerçek dünyadan bir örnek teşkil eden MicroStrategy’nin Bitcoin portföyü. MicroStrategy, Michael Saylor liderliğinde kripto alanında cesur ve stratejik hamleler yaptı. Şirketin yaklaşık 5,43 milyar dolar değerindeki 158.245 BTC’lik mevcut varlığı oldukça etkileyici.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Saylor’ın kripto alanına yolculuğu, Ağustos 2020’de şirketinin hazine varlıklarını Bitcoin’e dönüştürmeye karar vermesiyle başladı. Saylor, Bitcoin’i spekülatif bir varlık olarak değil, uzun vadeli bir değer deposu olarak görüyor. Ayrıca altın ve tahvil gibi geleneksel varlıklardan daha iyi performans gösterme potansiyeline inanıyor. Bu yüzden, şirketinin hazine varlıklarına görüşlerini destekler bir şekilde BTC doldurdu. MicroStrategy’nin Bitcoin yatırımına yaklaşımı özellikle dikkat çekici. Saylor tracker’dan alınan veriler stratejik bir Bitcoin birikimini açıkça gösteriyor. Grafikteki yeşil satın alma işaretleri, piyasadaki düşüşleri satın alma konusunda tutarlı bir modele işaret ediyor.

VanEck Bitcoin ETF başvurusunu güncelledi

VanEck, varlık yönetimi sektöründe onlarca yıldır önde gelen bir oyuncu oldu. Şirket, bireysel yatırımcılardan büyük kurumlara kadar geniş bir müşteri yelpazesine yatırım ürünleri sunma geçmişine sahip. Kripto paralara olan ilgi arttıkça VanEck, yatırımcılara Bitcoin sunmanın düzenlenmiş ve güvenli bir yoluna ihtiyaç duyulduğunu fark etti. Bunun için peşinde olduğu çözüm olarak SEC’e bir Bitcoin ETF başvurusu yaptı.

Ancak, bu ilk girişimler düzenleyici engellerle karşılaştı ve sonunda geri çekildi. VanEck yine de hedefinden vazgeçmedi. Firma, piyasa manipülasyonuyla ilgili olanlar da dahil olmak üzere SEC tarafından dile getirilen endişeleri gidermek için özenle çalışıyor ve güncellenmiş dosyalama bunu yansıtıyor. Şirketin güncellenmiş başvurusu, geleneksel finans piyasalarının katı düzenleyici standartlarına uygun bir Bitcoin ETF’si sağlama taahhüdünü yansıtıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort